Tuesday, December 26, 2006

Snipp snapp snut, så var julen slut!

Ja nu var denna 2006:s jul över, allt frid och fröjd. Tjock har man blivit och mätt! All dess julmat man har tryck i sig och godis man ätit så är man så mätt så att man inte ens vill tänka på julen igen hehe. Julen i år firades hos min farbror Kurt och var en riktigt trivsam och rolig jul! God mat och god ris a la teneriffa =) blev det! Tomten kom tyvärr inte i år, tror nog att han glömde av oss, för ja tycker vi har vart jättesnälla i år.

Natten blev sen och nästa morgon bar det iväg till Rönnäng på "efterkalas". Trevligt var det och mycket folk, men jag var så trött så att ett flertal gånger fall mina ögon ihop och jag somnade. Tyckte det blev segt till småtimmarna så jag gick hem till Camilla och spelade lite sällskapsspel ihop med hennes morbror och släkt.

Ja denna jul har också vart rolig, lika roliga som alla andra jular. Men dåligt med fiske har det allt vart! blåsten har hindrat oss att komma ut. Men jag tänkte om det gick att kanske gå ut nu på torsdag om det blir väder till det. Talade lite med båtarna som sa att det hade vart lite dåligt fiske denna vecka, men hade vart något lite norr över.

Ja det finns inte så mycket mer att dela med sig utav! Hoppas att alla har fått en trevlig och rolig jul och hoppas att det nya året skall bidra till en bättre fiskepolitik! Ta hand om er!

Sunday, December 17, 2006

Stress i julefriden?

Kan inte riktigt få det att gå ihop? Stress, stress och mera stress medans alla skriver och talar om julefriden som skall vara. Ja i allafall har nu köpt några julklappar till men ack de fattas lite till. Tänkte att jag skulle gå och kolla lite i affärerna i Skärhamn på någon rast, kanske hittar något till mor i victoria.

Annars så sket det sig att gå med Rödskär i helgen. SMHI lovade 6 - 8 m/s men det blåste betydligare mer än vad dom hade lovat. Haha! dom har höjt ransonerna nu men ingen kan ta upp dom på grund av all blåst som vart nu ett bra tag. Ginneton och C/O skall sluta för detta året nu på söndag då det är fiskestopp i Östersjön. Fisket har vart så där. Massa blåst och skit, ne det är inte skoj.

Själv verkar ja ju tro att Polar har väldigt skoj i Östersjön men sin blogg. Dom lägger ut filmer och bilder och texter som gör att man skrattar så man tappar andan! Urban om du ser detta så är jag imponerad över din textskrivning, livlig fantasi!

I fredags så var vi på julbord nere i Särö på värdshuset där. Var där med mammas jobb Transas, riktigt trevligt faktiskt. Var runt 5o personer och säkert 10 personer blandat från Norge, Danmark och japan. Och nu på onsdag så är det Tjolaholms slott som väntar med julbord från Ginneton och Nimber.

I går var jag på Fotö på någon törr julfest. Den sög riktigt, var typ inga folk där! Var kanske 20 personer där och man kände knappt hälften av dom. Kom hem sent och även en lördag kväll gick till spillo.

Nu slutar jag på torsdag för detta året och får tacka för ett trevligt läsår på Sjöfartsgymnasiet.

Wednesday, December 13, 2006

Vått och våtare blir de....

Ååå! va trött jag blir! Regn, regn och blåst hela tiden. För det första så blir man bara helt le på detta vädret. Man kan inte uträtta något för det är antingen för kallt eller så pesse regnar de. Här på Tjörn börjar bli segt att va på vinter, kan ju avslöja att en och en annan film har vart och hyrts, kan numera kalla mig stamkund på tappen.

Försökte komma ut med Rödskär i lördags, men det sket sig då det visade sig när vi gick ner på natten att det var sketväder, Oj! vilken "överraskning" det är inte så då att det typ blåst i en månads tid nu då! Så jag var bara nere och länsa i sonar-rummet som hade blivit till hälften vattenfyllt av ett läckande sötvattens filter, suck... När jag väl skall åka därifrån får jag reda på att fiskefartyget Marina hade sjunkt, det är ju inte så kul att sådant händer, men det är fruktansvärt skumt tycker ja. Ett sådan båt som har gått där tusen gånger och plötsligt går på? Nej får jag säga detta luktar skumt, vi får se vad som står i haveri rapporten när den kommer.

Annars så händer inget speciellt, Nordic och Veronica kördes ner till Simrishamn och ligger där och rostar sönder, välkommen till Grenåå! Ginneton ligger tillsammans med Nimber och rullar i östersjön, fisket börjar att ta sig nu.

Annars så skall jag på julbord med Transas Scandinavia på fredag och nästa torsdag så är det julbord med Ginneton och Nimber. Så nu är det dags att gå in i en sådan där fas som muslimerna kallar ramadam, hehe. Längtar så grovt nu på att komma ut på praktik. Stefan om du ser detta så får du allt lägga på ett kol och få ut mig på supplyfartyg, innan jag får ta saken och ringa runt själv, hehe skojar lite med dig.

För er som är intresserade så kan jag rekommendera en fräck sida från fiskebåten Polar. www.hamnplan.com Det ärt en sida som uppdateras under fiskets gång.


Jaja nej nu skall jag gå in för att ha matematik. Håller på att läsa matte B nu, svårt som skam!
Men som sagt Ta hand om er!

Med Vänliga Hälsningar // Johannes Oscar Claeson 89-01-11

Monday, December 04, 2006

Lite smått...

Hallå nu var det ett tagsen jag skrev här på bloggen. Mycket har hänt under tiden. Jonas på Dyrön var hemma en kort period och visade sig, vi gick gensat ut för att leta upp lite sprattus sprattus, men kom senare fram till att den är helt borta efter alla stormar.

Danskarna har vart på mig hela tiden nu. Dom ringer från illustrerad skippsliste och vill ha en bild på Rödskär. Fick ta mig i kragen och springa ner till hamnen och trycka av några småbilder (bifogar den längs ner sedan)

Annars rinner de på med skolan och allt, skulle vart himla skönt nu med en liten praktik. Blåser det gör det också så man kan inte komma ut för att hämta lite torsk som nu fiskeriverket har höjt ransonerna på. Priserna på torsken är ju inte helt dumma nu, skall inte alls klaga.

Ginneton och resten av alla båtar har satt sin kos mot Östersjön. Fisket var lite halvslakt men dock godkänt.

Helgen som kom har vart rätt så lugn. Var på bio i fredags, bond filmen var utsåld så det blev "djävulen bär prada" en fruktansvärt dålig och lång film, alla somna, Rörö borna var också där innne. På lördagen gick resan till Rörö hem till myskväll hos nanne, Niklas var sig själv och Henke var glad =)

Nej jag skall sätta mig ner och skriva när jag får mer tid, men tills dess ta hand om er där ute!