Sunday, April 29, 2007

Årets samtalsämne!

Nu har årets samtalsämne börjat gå från mun till mun, i skolor, kyrkan och sjön! Polar GG505 har uppnat en blogg med Urban som skribent! Bloggen väcker kommentarer som folk tar som allvarligt, men samtidigt skrattar över! Jag undrar bara "när" ordet som kommer väcka debbat kommer! Hemsidans adress är www.hamnplan.com

En bild på Polar GG505 (Dock gammal)

Wednesday, April 18, 2007

Isbrytning...

Så slänger in lite bilder från isbrytningen som jag hittade lätt och snabbt i datorn. Den sista bilden gillar jag, vi döper den till "När det inte går fram så får människan hjälpa till"
Hoppas bilderna säger något iaf, så skall jag snart slänga upp lite oljeplattformsbilder också!

Det händer när man som sagt minst anar det!

Hallå! Nu var det ett tagsen jag var inne här och skrev. Har vart så möt nu i skolan och så har jag ju inget internet hemma i Rönnäng, så dert blir att passa på att skriva nu när man inte har någon lektion. Mitt bloggande börjar mer och mer att tunnas ut, men! jag skall fortsätta. Efter att jag läst lite comments och insett att läsarna vill ha mera bilder så skall jag nu gå hem och slänga upp lite bilder sen praktiken. Måste bara formatera om dom till ett mindre format.

För tre veckor sedan när jag var ute med Vera C så skärde ju hydraulpumpen, vilket led till att det blev inget fiske för mig den sista lediga veckan jag hade! Så nu har vi bytt filter och olja på HM och HJM. Haha! fick ett gott skratt när vi bytte olja på HM, tog mig en titt på timmvisaren och det visade sig att vi bara kört 1000 timmar sen vi köpte båten! Det är ju minimalt lite. Men vi har ju ej kört så hårt, förutom i somras när jag körde så möt jag orkade.

Men nu är pumpen klar och maskinrummet vaskat, så nu är det bara att köra ut och sätta på slänten! Jag skall lägga upp lite bilder nu! // Johannes

Thursday, April 05, 2007

fiske och skola

Hallå! har vart hemma nu i lite över två veckro och jag får faktiskt säga att det är himla skönt att vara hemma på hemmaplan igen! Första veckan när jag kom hem så gick jag och fiskade med våran kräftbåt Vera C och det gjorde jag hela veckan. Fisket gick la sådär, det var okej men inte mer hade ett snitt på 4 lådor i drat. Men de va bara feske på morgonen!

Nu när jag skulle gå ut i denna veckan så skärde hydraulpumpen som sitter i BB sidan och vi fick då greja med den på måndag och tisdag. Reservdelar kom idag så det blir nog inte fiske den kommande veckan.

Men som sagt börjar skolan nu igen och ska bli roligt att träffa klasskamraterna på nytt!
Nu är det snart påsk och allt kalasande kommer i veckan! Ta hand om er!