Sunday, July 27, 2008

Sista vindkraftverket uppe!

Hallå allihopa! Igår fick vi upp sista vindkraftverket ute på fältet! Detta tyckte Siemens som bygger var bra! Så dom bjöd på barbeque. Vi grillade vad vi ville från ett långbord och hade skoj hela kvällen. Alla chefer var där så man gick runt och pratade med dem. Sen gick vi en promenad upp på stan.

Nu sitter jag och John på Wind Solution. Vi är på väg ut till fältet. Olof och Oscar ligger standby med Provider i Grimsby. Förhoppningsvis skall dom ut ikväll eller imon.

När vi var klara igår så fick vi ett anrop på vhf:en. Det var en Arvor 25 med maskinhaveri. Det var ungefär 3 knops ström så det blev allvarligt. Så vi satte fart mot honom. Problemet var bara det att den position han gav mig var 4 nm FEL! Han var en riktig sneseglare =) Men efter många om och men så fick jag hittat honom genom lite pejlingar och hjälp från VTS:en.

Sista vindkraftverket - Sätts upp av Resolution

Rescue mission - Båten vi hämtade

Hygger mig - Sitter i morgonsolen och läser varvstidning

John Mattsson - tror han är fräck och spänner sig för att visa upp sitt 6 pack =)

Ne, nu skall jag gå och se en film och ringa min sköna underbara flickvän Camilla!!

Ha de gött!
Johannes Claeson
ombord på Provider

Thursday, July 24, 2008

En blåsig dag, men ett vackert slut =)

Hallå allihopa!
Igår låg jag och John Mattsson ute på fältet och körde transfers mellan Resolution och Wind Solution, samt alla vindkraftverk, eller vindmöller som danskarna säger hehe! Efter ett långt pass så körde vi tillbaka till Grimsby och bunkrade brännolja och hämtade Oscar och Olof. Sedan vid 22 tiden så körde vi tillbaka till Wind Solution för att jag och John skulle sova ut och Oscar ta nattpasset. Kl 08:00 gick vi på igen för att köra vårt dag pass. Vi fick information om att Oscar och dom hade legat standby hela natten, och det visade sig att vi också¨fick ligga standby i 9 timmar! Harrenaddå va segt, de rullade och studsa.. Men vi satt och kollade på film. Det blev Heartbreak Hotel och Kamelot rockkonsert.

På kvällen nu så bytte vi vid 18:00. Så nu har vi ätit mat på Wind Solution. Det blev Pommes Frites, med danskt kött och brunsås, till efterrätt va de glasstårta. S nu skall jag snart gå och lägga mig i min koj. Kojen är förresten 1,20 bred =)

Igår va ja längst upp på ett vindkraftverk! det var verkligen hur coolt som helst! Det är lite över 95 meter högt och när man kollade ner så såg Provider ut som en liten fluga! Resolution - Fartyget som bygger vindkraftverken

Jag uppe i vindkraftverket - 95 meter ovanför vattnet

Provider - Uppifrån toppen på vindkraftverket

Jag - på toppen på vindkraftverket

Talar med traffic - Traffic är dom som leder trafiken på fältetWind Solution - Hotell båten som vi sover och äter ombord på

Ne, nu skall jag gå och sova. Skall upp imon på ett nytt pass. Hoppas att det blir trevligare väder!
Ha de gött!
// Johannes ombord på Provider

Saturday, July 19, 2008

Lördag kväll i England, Grimsby

Så nu var det lördag kväll i denna tråkiga by Grimsby. Alla engelsmän sitter på puben och super sig full, vita är dom och rött hår har dom och alla går runt med adidas fotbolls kläder, man kan ju nästan tro att det är ett skämt! haha!

Idag har vi legat på varv och grejat med lite av diverse saker, Har vaskat över alla maskinrum så att dom skiner! Det var nästan så att man behövde solglasögon! På eftermiddagen var vi och åt på Mc Donalds. Här finns så få med riktiga matställen så detta är femte dagen vi äter hamburgare. Så nu vill vi varken se eller höra mer om hamburgare! På kvällen åkte vi bara runt i Grimsby och såg oss omkring. Problemet är bara att vi har en liten Ford ka, som är reggad som en lastbil. Så det finns endast bara två stycken sätten! haha! Så när vi körde runt i Grimsby så kom det en bil med blåljus och sirener! Jag trodde de va polisen, så jag som satt i bagaget sa till Oscar at köra som ett as! haha! Poffe skrek å Olof sa att han kommer ta oss! Men just som han är oss i hällarna och vi svänger in så visar det sig vara en ambulans haha! oj vad vi skrattade av rädsla och ironi! Olof hade ju kört runt hela dagen med fyra i en två manna bil och Oscar hade ju nyss satt sig och kört 3 meter! hahaha!
Fyra mann i bilen, två fram och två bak haha!


Här han ni våran fina Ford Ka! 2 mann i lastrummet! Oscar kör in i en gösselstack!

Här kommer en bilder på Provider i slussen in till fiskehamnen:
Ne, nu ska ja somna, det är en dag imon! Ha de så gött så länge gott folk!

Millan jag älskar dig! kyssar Din Johannes!

//
Johannes ombord på Provider

Wednesday, July 16, 2008

Framme i England, Supply or Die

Nu var det dags igen, ännu en ny tripp med supplyfartygen. Förra gången bar det av till Holland, men denna gången så blev det England, eller närmare sagt Grimsby.

Nya marker att köra båt på. I Grimsby så är det en väldigt skillnad på ebb och flod, alltså tidvatten. Det finns en sluss in till själva fiskehamnen som man måste gå igenom. ibland kan det handla om centimeter under båten.

Idag har jag och Olof Johnsson från Donsö vart och gjort ett "safetytest" som gör så att vi får ett "entrancepass" till själva vindkraftsparken. Så nu sitter jag bara i våran lägenhet och väntar på att Poffe och Oscar skall komma tillbaka med Provider utifrån Fältet!

Allt är jätte bra och jag ser fram emot att komma ut på fältet igen!
MVH
Johannes Claeson
Ombord på Provider